Önkormányzat / Pályázatok1. A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-28-4-17 kódszámú: Együttműködéseket segítő rendezvények szervezése -2018 című felhívás alapján:

Barnag Község Önkormányzata a 1928124322 számú támogatási kérelme alapján 499.110.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Középkori vásári forgatag, fókuszban a Vidék Minosége védjegyeseivel

A projekt célja: A közeli Zádorvárban megrendezésre kerülő termelői vásár és középkori vásári forgatag megrendezése, hagyományteremtő jelleggel.

2. A Belügyminisztérium által az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázat- 2018 keretében meghirdetett felhívás alapján:

Barnag Község Önkormányzata a 406745 számú támogatási kérelme alapján 15.000.000.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: belterületi járda felújítása

A projekt célja: A belterületi járda burkolatának megújítása.  

3. A Balaton Fejlesztési Tanács Településfejlesztési pályázati kiírása az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával-2018 felhívás alapján:

Barnag Község Önkormányzata a BFT-SZ/17-2019 számú támogatási kérelme alapján 4.999.940.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Barnag turisztikai arculatának javítása érdekében történő közpark kialakítása

A projekt célja: A Faluház előtti közterület rendezése, virágosítása, igényes, turisztikailag is vonzó kialakítása. 

4. A Magyar Falu Program keretében meghirdetett Orvosi eszközfejlesztés-2019 (MFP-AEE/2019) alprogramban:

Barnag Község Önkormányzata a 30006333037 számú támogatási kérelme alapján 952.213.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Az egészségügyi alapellátást segítő orvosi eszközök beszerzése

A projekt célja: Olyan eszközök beszerzése, amelyek az alapfokú egészségügyi ellátást támogatják.

5. A Magyar Falu Program keretében meghirdetett Magyar Falu- Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására (MFPKKE-2019) alprogramban:

Barnag Község Önkormányzata a 3031770733 számú támogatási kérelme alapján 14.986.000.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: A belterületi közterület karbantartásához szükséges erőgép beszerzése

A projekt célja: Olyan erőgép és a hozzátartozó adapterek beszerzése, amelyek nagymértékben segítik a belterületi közterületek karbantartását.

6. A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-28-1-17 kódszámú Éltető Balaton-felvidékért Egyesület – Együttműködésekkel kiegészülő termelés-, szolgáltatás-, illetve kínálatfejlesztési, - bővítési fejlesztések, tevékenységek támogatása című felhívás alapján:

Barnag Község Önkormányzata a 1958232422 számú támogatási kérelme alapján 3.728.937.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése Barnagon

A projekt célja: olyan attrakciók és szolgáltatások létrejötte, amelyek vonzóbbá teszik a települést a turisták számára. A projekt keretén belül egy matracszállás és két vendégszoba kialakítására került sor a faluházban, ami nagyobb létszámú turistacsoportok vagy akár kisebb társaságok elszállásolására is lehetőséget nyújt.  A községbe és a környékre látogató turisták, valamint a helyi és környékbeli lakóközösségek számára egyaránt egy előre foglalható mobil, közösségi kemencét került kialakításra, amely kiváló helyszíne lehet a közösségi rendezvényeknek, valamint extra szolgáltatást nyújthat az idelátogató és itt vendégeskedő baráti társaságoknak. A turisztikai szolgáltatások, valamint szálláslehetőségek kommunikálására és a foglalások lebonyolítására egy aktív, keresőoptimalizált aloldalt fejlesztünk a jelenlegi községi honlapunkon.

7. A Magyar Falu Program keretében meghirdetett „közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021” alprogramban:

Barnag Község Önkormányzata a 3284113417 számú támogatási kérelme alapján 5.000.000.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és bértámogatás Barnagon

A projekt célja: Olyan eszközök beszerzése, amelyek a közösségi rendezvényeket szolgálják, valamint a közösségszervező munkatárs munkabér támogatása.

8.

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására elnevezésű. HUNG-2021 kódjelű pályázati felhíváson

Barnag Község Önkormányzata a HUNG-2021/8515 számú támogatási kérelme alapján 3.046.400.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Helyneveink ösvényén

A projekt célja: Egy olyan kiadvány létrehozása, amely a települést körülölelő helynevek megőrzésével bemutathatja az itt élőknek, a beköltözőknek és idelátogatóknak azok történelmi és egyéb kultúrtörténeti vonatkozását, valamint a település helytörténeti kutatásának lefolytatása az őskortól a német telepesek betelepüléséig.

9.

A „Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa” program keretében megvalósuló „Gyümölcsöző élő-hely” című pályázati projekt alapján (projektkód: P-0128) Barnag Község Önkormányzata a Bíráló Bizottság 815/2022-es számú határozata által 3.650.000.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Gyümölcsöző élő-hely

A projekt célja: Egy olyan természetközeli családi park kialakítása, amelyben a hagyományos, ősi gyümölcsfák is szerepet kapnak, edukációs és közösségépítő céllal egészítik ki a park meglévő élővilágát. 

10. A Magyar Falu Program keretében meghirdetett „közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2022 (MFP-KEB62022)” alprogramban:

Barnag Község Önkormányzata a 3345495191- es számú támogatási kérelme alapján 4.933.584.- Ft támogatásban részesült.

A projekt címe: Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és bértámogatás Barnagon

A projekt célja: Olyan eszközök beszerzése, amelyek a közösségi rendezvényeket szolgálják, valamint a közösségszervező munkatárs munkabér támogatása.